Meghna Preloader

Krasvrij Wassen

In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe u het veiligst uw auto kunt wassen. Door gebruik te maken van een 2 of zelfs 3 emmersysteem met zogenaamde "Grit Guards" blijft het vuil onderin uw emmer zitten na het uitspoelen van de washandschoen. Hierdoor kan dit vuil geen onnodige krassen veroorzaken. Door de auto op deze manier te wassen heeft u het langst plezier van uw net gepolijste auto.

Benodigdheden:


- Hogedrukreiniger
- Foamlans
- Foam
- 2 of 3 emmers met grit quards
- Ph neutrale shampoo
- Een goede washandschoen
- Goedkope washandschoen voor de velgen
- Velgenreiniger
- (Optioneel) Kwasten
- (Optioneel) droogdoek

Stappenplan:1. Als eerste foam je de auto volledig in met foam. Doormiddel van een foamlans op een hogedrukreiniger spuit je een laag foam over de gehele auto. Deze kun je vervolgens 5-10 minuten met rust laten. Het foam zal langzaam van de auto afglijden en daarmee ook het losgeweekte vuil met zich meenemen. Hierdoor is de grootste vervuiling van de auto verdwenen. Wat de kans op krassen tjden het wassen aanzienlijk kleiner maakt.

2. Vervolgens spuit je de gehele auto af met de hogedrukreiniger om zo het losgeweekte vuil wat nog niet van de auto af is gekomen van de auto te verwijderen.

3. Nadat je de auto hebt afgespoten kun je de velgen inspuiten met de velgenreiniger. Laat ook deze een aantal minuten inweken en spuit de velgen vervolgens af met de hogedrukreiniger

4. Vervolgens is het tijd om de aut te wassen. Dit kan doormiddel van een 2 emmersysteem (Wassen en uitspoelen). Of een 3 emmersysteem (Wassen, uitspoelen en velgen). In deze emmers zit een Grit Guard welke er voor zorgt dat vuil onder in de emmer blijft zitten en niet meer opnieuw op je washandschoen komt. Het wassen doe je van boven naar beneden. De auto bevat onderaan meestal de grootste hoeveelheid vuil. Zodra je merkt dat je washandschoen vies begint te worden spoel je deze uit in de daarvoor bestemde emmer. Vervolgens doe je deze weer in de was emmer om verder te gaan met het wassen. Dit herhaal je tot je de hele auto gedaan hebt. Als allerlaatste was je de velgen met een oude washandschoen.

5. Nadat je de auto hebt gewassen kun je deze wederom volledig afspuiten. Doe dit met een zachte straal.

6. als laatste kun je de auto gaan drogen. Hiervoor maak je gebruik van een speciale microvezel droogdoek, om strepen te voorkomen.